Deze site maakt gebruik van cookies. Deze zijn nodig om uw ervaring op de website zo goed mogelijk te laten zijn. Er wordt geen data opgeslagen!

WETENSWAARDIGHEDEN

Voordelen zit-sta bureaus / staand werken

 

Gemiddeld zitten wij in Nederland bijna 9 uur per dag op het werk, in de auto of thuis. Overmatig zitgedrag komt vooral op kantoor vaak voor. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen en minder resultaat op de werkvloer. Door staand en zittend werken frequent af te wisselen is de kans op gezondheidsrisico’s minder en neemt de productiviteit toe. De oplossing hiervoor is een zit-sta bureau. Een zit-sta bureau stimuleert de doorbloeding in het lichaam en zorgt voor een beter concentratievermogen. Wij adviseren u om ongeveer twee keer per dag een uurtje staand te werken.

 

Ergonomie

 

Ergonomie is de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving. De term is vooral bekend in arbeidssituaties als het gaat om de veiligheid en gezondheid van de werknemers. Een goede zithouding achter een bureau vormt de basis van een ergonomische werkplek. Zo voorkomt u bepaalde klachten zoals een stijve nek of pijn in de onderrug. Het is belangrijk om regelmatig te bewegen. Zorg ervoor dat de werkplek geschikt is voor zowel zittend als staand werken. Om een werkplek optimaal ergonomisch te maken is het ook belangrijk om een prettige omgeving te creëren. U creëert zo een omgeving door onder andere een goede akoestiek.

 

Akoestiek

 

Kantoren hebben steeds vaker een open inrichting dankzij het nieuwe werken. Het groeiend aantal flexplekken verbetert de samenwerking tussen medewerkers op verschillende afdelingen. Het gevolg kan zijn dat medewerkers de werkruimte als minder prettig ervaren door de slechte akoestiek. Resultaten van onvoldoende akoestiek zijn concentratieproblemen, een verlaagde productiviteit, stress, afnemende motivatie, hoger ziekteverzuim en slaapproblemen. Oplossingen hiervan kunnen bijvoorbeeld akoestische wanden tussen de werkplekken zijn, of akoestische meubelen. Bij Wize Office vindt u gepaste oplossingen.

 

Openingstijden Wize Office

 

Wij zijn op maandag tot en met vrijdag te bereiken van 09:00 uur tot 17:00 uur. Bekijk hier onze contactgegevens.