Deze site maakt gebruik van cookies. Deze zijn nodig om uw ervaring op de website zo goed mogelijk te laten zijn. Er wordt geen data opgeslagen!

Last van herrie op het kantoor?

Geplaatst door Tessa 22-03-2019 0 Commentaar

Last van herrie op het kantoor? U bent niet de enige!

In de inrichting van ruimtes is de laatste decennia veel veranderd. Kantoorruimtes zijn tegenwoordig meer minimalistisch ingericht. Zo worden systeemplafonds vaak weggelaten voor een moderne look. Echter reageren de huidige strakke wanden, vloeren en plafonds akoestisch gezien heel anders dan een ruimte met tapijt, gordijnen en boekenkasten.

Door Het Nieuwe Werken en het toegenomen gebruik van flexplekken worden kantoren steeds meer open om een optimale samenwerking te creëren tussen de medewerkers en afdelingen. Het gevolg hiervan kan zijn dat de werknemers zich minder prettig voelen in de ruimte waarin zij werken. Dit kan worden veroorzaakt door een slechte akoestiek.

Gevolgen slechte akoestiek

Een aantal gevolgen van een slechte akoestiek zijn:

  1. Concentratie problemen
  2. Lagere productiviteit
  3. Stress
  4. Minder gemotiveerde medewerkers
  5. Hoger ziekteverzuim
  6. Slaapproblemen

Voor iedere ruimte geldt een andere eis qua akoestiek. In een concertzaal is de akoestiek heel anders dan op kantoor.

Oplossingen

Bij oplossingen kunt u o.a. denken aan het plaatsen van akoestische wanden tussen de werkplekken. De hoogte van de wanden zijn hierin erg belangrijk; hoe hoger het scherm, des te meer spraak privacy. Ook kunt u denken aan het toepassen van akoestische wand en/of plafond panelen of aan het creëren van verschillende omgevingen. Dit doet u door bijvoorbeeld één specifieke ruimte aan te geven voor geluidsrijke activiteiten en stilte plekken waar mensen geconcentreerd kunnen werken.

Laat commentaar achter